Τα 5 κυριότερα οφέλη για την υγεία από την κατάδυση

  • Post category:Νέα

Υπάρχουν πολλές παρερμηνείες σχετικά με το Scuba Diving. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι με την κατάδυση στερείται το οξυγόνο τον εγκέφαλό σας ή ότι η πίεση που ασκείται στο σώμα σας κάτω από το νερό, βλάπτει τα εσωτερικά σας όργανα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία όταν κάνετε κατάδυση και σχεδόν όλοι μας θα πρέπει να το κάνουμε ώστε να παραμένουμε υγιείς σε φόρμα.

Σε αυτό το άρθρο θα σας παρουσιάσουμε 5 από τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία σας από το Scuba Diving.

1)Καλύτερη αναπνοή

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της κατάδυσης είναι να μάθετε να αναπνέετε να ελέγχετε την αναπνοή σας, αναπνέοντας πιο βαθειά και με ελεγχόμενο τρόπο. Από την πρώτη κιόλας φορά που θα αρχίσετε να μαθαίνετε να καταδύεστε θα μάθετε πώς να αναπνέετε με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Ακριβώς όπως κατά τη διάρκεια της άθλησης, το να μπορείτε να ελέγξετε την αναπνοή σας κατά την κατάδυση φέρνει μια αίσθηση ηρεμίας και συγκέντρωσης. Αυτό όχι μόνο σας προετοιμάζει ως δύτες για τυχόν προβλήματα που μπορεί να συναντήσετε κάτω από το νερό, αλλά και πάνω από το νερό στην καθημερινότητα σας.

Επιπλέον, υπάρχουν μερικά απίστευτα οφέλη για το σώμα όταν αυξάνετε την ικανότητα των οξυγόνωσης των πνευμόνων. Έχει αποδειχθεί ότι η αυξημένη πρόσληψη οξυγόνου βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, εξισορροπεί το νευρικό μας σύστημα, αυξάνει το επίπεδο ενέργειας και είναι ευεργετική για όλο το σώμα σας.

2)Απαλλαγή από το άγχος

Εκτός από το γεγονός ότι το νερό μπορεί να μειώσει το στρες, η κατάδυση είναι μια χαλαρωτική εμπειρία, καθώς το σώμα σας βελτιώνει το κυκλοφορικό και το αναπνευστικό του σύστημα.Ο βυθός είναι περιβάλλον χωρίς βαρύτητα και η περιπλάνηση μέσα σε αυτόν θα σας δώσει μια αίσθηση γαλήνης και ικανοποίησης. Κατά τον ίδιο τρόπο, το υποβρύχιο περιβάλλον είναι μια νέα αίσθηση που μπορεί πραγματικά να διώξει το άγχος από οτιδήποτε. Είναι ένας χώρος που σας απαλλάσσει από την πίεση της εργασίας και σας προσφέρει ηρεμία και γαλήνη.

3)Βελτίωση της στάσης τους σώματος

Όταν κάνετε κατάδυση μπορεί να νομίζετε ότι απλώς δυναμώνετε τα χέρια και τα πόδια σας.. Όταν κολυμπάτε χρησιμοποιείτε όλους τους μύες του σώματος σας. Όλοι αυτοί οι μύες μαζί δημιουργούν μια σταθερή βάση για να κρατάτε τη σπονδυλική σας στήλη σε όρθια θέση. Όταν δυναμώνετε αυτούς τους μύες, θα κάθεστε πιο ίσια ,θα έχετε λιγότερο πόνο στην πλάτη και θα κρατάτε τους ώμους, το λαιμό και το κεφάλι σας με πιο άνετο τρόπο.

4)Η θεραπευτική δράση του νερού

Έχετε σκεφτεί ποτέ γιατί σε τόσους πολλούς ανθρώπους αρέσει να απολαμβάνουν ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο ή να επιπλέουν σε μια πισίνα; Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι το νερό μπορεί να σας επαναφέρει στην αίσθηση ότι βρίσκεστε στην κοιλιά της μητέρας σας. Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, όταν να επιπλέουμε ή όταν βυθιζόμαστε στο νερό δημιουργείται ένα αίσθημα ευεξίας, ασφάλειας και ευτυχίας.

5)Περισσότερη δύναμη και ευλυγισία

Όταν καταδύεστε, κινείτε κάθε εκατοστό των μυών σας χωρίς να κουράζεστε καθώς το νερό σας παρέχει άνωση. Οι μύες σας όμως λειτουργούν πιο έντονα καθώς κινείστε μέσα στο νερό λόγω της αντίστασης. Η κατάδυση μπορεί να ξυπνήσει τους μύες που κοιμούνται καθώς κινείστε μέσα στο νερό. Επίσης η κατάδυση μπορεί να σας βοηθήσει να τονώσετε τις διάφορες μυϊκές σας ομάδες, βελτιώνοντας σας την στάση του σώματος.

Αυτό το άρθρο περιείχε χρήσιμες πληροφορίες για τα οφέλη της κατάδυσης για την υγεία και την ψυχολογία σας. Σε επόμενα άρθρα θα ασχοληθούμε εκτενέστερα με το πώς να καταδύεστε με ασφάλεια. Αν έχετε κάποια απορία επικοινωνήστε μαζί μας, ή αν σας άρεσε το άρθρο μοιραστείτε το, γιατί αυτό θα μας ενθαρρύνει να γράψουμε περισσότερα άρθρα σαν κι αυτό στο μέλλον. Σας ευχαριστούμε.